Amenzi de 27.000 lei aplicate în weekend de polițiști suceveni în contextul Covid-19. Au fost controlate peste 200 de localuri din județ și aproape 4.000 de suceveni aflați în izolare sau carantină


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava anunță că în acest weekend au fost intensificate activitățile de verificare a modului de respectare a interdicțiilor impuse în condițiile stării de alertă.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au efectuat verificări în zonele aglomerate din localitățile sucevene pentru a verifica felul în care sucevenii respectă restricțiile impuse în contextul Covid-19.

Concret, în perioada 15–17 ianuarie, au fost verificate 207 societăți comerciale şi peste 50 de mijloace de transport, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 132 de amenzi în valoare totală de 27.000 lei.

Totodată, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 3.906 persoane.

În același timp, au fost intensificate instruirile cu administratorii de unități turistice și hoteliere și din circuitul HORECA, fiind prezentat cadrul legal dar și sancționator în cazul nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Reprezentanții tuturor unităților turistice și de cazare, precum și ai restaurantelor au fost instruiți cu privire la interdicția de organizare a evenimentelor private.

De menționat în acest context că autoritățile sucevene nu au găsit abateri majore de la restricții.

Cu toate acestea, evidențiem câteva cazuri relevante. De exemplu, duminica, Poliţia oraşului Solca a fost anunţată că pe raza comunei Arbore, la mai multe baruri şi restaurante, nu se respectă măsurile restrictive, localitatea fiind în scenariul roșu.

Drept urmare, au fost efectuate verificări la barurile şi restaurantele din localitate, ocazie cu care au fost identificate două cazuri de nerespectare a măsurilor legale.

În aceste condiții, în primul caz, administratorul localului a fost amendat cu 5.000 lei. Cu amendă s-a ales și un alt administrator de bar, după ce în interiorul localului a fost depistată o persoană care consuma alcool.

În aceeași zi, lucrătorii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus s-au deplasat la domiciliul unui tânăr de 24 ani din localitate, care ar fi trebuit să stea în izolare. Acesta însă era plecat în momentul controlului, fiind prin urmare amendat.


Intră acum și în grupul de