Detaliile incendiului din cartierul sucevean Obcini: Focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la o priză din apartament, iar degajarea mare de fum s-a produs din cauza materialelor plastice și textile din preajmă


Intră acum și în grupul de

După cum am menționat anterior, un incendiu a izbucnit, duminică seara, într-un apartament dintr-un bloc de locuințe de pe strada Stațiunii din municipiul Suceava.

Pe lângă cele relatate, precizăm că focul a fost anunțat la ora 20:05, de către o suceveancă de 43 de ani. Femeia locuiește la adresa respectivă împreună cu părinții ei.

Astfel, potrivit apelantei, focul a izbucnit de la o priză montată în dormitorul locuinței. Ulterior, de la priza electrică s-au aprins câteva haine și materiale plastice care erau lipite de aceasta, degajând fum care s-a extins atât în apartament, cât și pe casa scării.

La locul cu pricina s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul I.S.U. Suceava, un echipaj SMURD și echipe de la Distrigaz și Eon.

Pompierii au stins materialele din plastic și textile care ardeau și degajau fum din dormitor. În același timp, au fost evaluați medical cele trei persoane care locuiau în apartament fiind diagnosticați toți cu ,,intoxicație ușoară cu monoxid de carbon”, aceștia refuzând transportarea la spital. 

De asemenea, pompierii au constatat că nu a existat risc de propagare a incendiului la celelalte apartamente din bloc, ci doar la celelalte camere ale apartamentului, arzând diferite materiale textile și plastice depozitate de proprietari în imobil.

Precizăm din ou că nu au fost victime omenești, ci doar fumul existent în interiorul apartamentului și pe casa scării.

Specialiștii ISU Suceava au stabilit că sursa probabilă a fumului și a arderii materialelor textile și de mobilier  a fost ,,scurtcircuit electric” împrejurarea determinată fiind ,,conductor electric defect,, nefiind afectate ale bunuri din interiorul apartamentului.


Intră acum și în grupul de