Invaliditatea se stabileste numai la Bucuresti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Dosarele de pensionare care vor veni de acum pe adresa Casei Judeţene de Pensii Suceava şi care au ca motiv invaliditatea fizică sau în anumite cazuri şi probleme de sănătate ce conduc la imposibilitatea de a muncii vor fi direcţionate automat către capitala ţării.

Modificarea sistemului de aprobare a unui dosar de pensionare din această categorie vine în urma solicitării făcute de Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă care devine de altfel şi singura instituţie specializată care aprobă sau respinge un dosar pe baza probelor medicale.

Conform declaraţiilor făcute de conducerea Casei de Pensii Suceava “modificarea intră în vigoare începând din această lună şi toate dosarele care se vor depune vor fi urmărite cu mare atenţie urmându-se ca pe viitor să se stabilească dacă şi dosarele aprobate anterior vor mai fi supuse unei noi verificări”.

Directorul instituţiei, Mirela Adomnicăi, a mai adăugat că judeţul nostru se bucură de o atenţie deosebită din acest punct de vedere după ce în ultimii ani numărul persoanelor care au ieşit la pensie pe motiv de invaliditate a crescut extrem de mult numărându-ne printre judeţele fruntaşe.


Intră acum și în grupul de