Un transport de material lemnos fără documente de proveniență și altul fără aviz, depistate în județul Suceava. Polițiștii au verificat și alte patru transporturi semnalate ca fiind ilegale, negăsind abateri


Intră acum și în grupul de

Șase transporturi de material lemnos au fost verificate de polițiștii suceveni miercuri, 27 ianuarie, două dintre acestea fiind cu abateri, fapt pentru care au fost aplicate amenzi.

Imagine ilustrativă

Transporturi cu abateri

Concret, unul dintre transporturile cu nereguli a fost depistat de polițiști pe raza comunei Mălini, la ora 01:45. Astfel, un bărbat (48 ani) din comuna Slatina transporta 7,94 mc cherestea rășinoase fără aviz de însoțire.

Pentru acest fapt, bărbatul a fost amendat cu 1.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de peste 5.600 lei a fost confiscat.

O altă amendă, de 500 lei, i-a fost aplicată bărbatului pentru se deplasa fără motiv după ora 23:00.

Ulterior, la ora 09:30, polițiștii au oprit pe raza municipiului Vatra Dornei o autoutilitară despre care au primit informații ocazionale că ar transporta lemn fără documente de proveniență.

Verificările efectuate au confirmat supozițiile, șoferul (32 ani) din Vatra Dornei transportând cei 2,16 mc de lemn de foc neavând documentele de proveniență. El a fost amendat, iar lemnul confiscat.

Transporturi fără abateri

În aceeași zi, polițiștii au verificat alte patru transporturi de materiale lemnoase, semnalate de activiștii de mediu suceveni ca fiind ilegale. Verificările au arătat că toate cele patru transporturi erau legale.

Astfel, un cetățean a sesizat poliția din Câmpulung Moldovenesc despre faptul că o autoutilitară transportă material lemnos care depășește greutate și lungimea legală. Având în vedere aspectele sesizate, lucrătorii B.O.P. au oprit autoutilitara în cauză pe str. Calea Bucovinei, din Municipiul Câmpulung Moldovenesc.      

În urma verificărilor s-a stabilit că un bărbat (62 ani), din comuna Vama, transporta cantitatea de material lemnos de 43,73 m3, în baza avizului eliberat la data de 27.01.2021 ora 15:50:10, transportul fiind legal.

Apoi, un activist a sesizat poliția cu privire la faptul că pe raza comunei Moldovița se deplasează un camion ce transportă material lemnos existând neconcordanțe între cantitatea de lemn transportată și cantitatea de lemn înscrisă în avizele de însoțire. În urma verificărilor, polițiștii au constat că nu există nereguli de competența lor în ceea ce ține de transportul efectuat de un bărbat (34 ani) din Cornu Luncii, fiind însă sesizate și celelalte instituții cu atribuții în domeniu.

Cel de al treilea transport efectuat în zona Rădăuți, potrivit unui activist, ar fi fost supraîncărcat. Pe strada Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți, polițiștii au identificat camionul condus de un bărbat (51 ani) din județul Bacău. El a prezentat un aviz de însoțire valabil pentru cei 37.5 mc lemn rotund brad. Totodată, camionul a fost cântărit, greutatea vehiculul fiind în limitele legii.

Încă un transport, posibil multiplu, a fost observat de un sucevean pe traseul Solca-Arbore. În baza sesizării a fost identificată autoutilitara, încărcată cu material lemnos, care a fost oprită în trafic pe DN 2K la intrarea în comuna Arbore.  

Conducătorul auto (37 ani), din comuna Arbore, a prezentat avizul de însoțire emis în data de 27.01.2021, pentru cantitatea de 17,70 metri cubi molid.

Materialul lemnos a fost inventariat, rezultând cantitatea de 17,36 mc, care respectând toleranţele legale, corespunde din toate punctele de vedere cu datele din avizul prezentat.

Deoarece s-a sesizat transport multiplu, polițiștii au efectuat verificări pe traseul de deplasare, fiind verificate toate camerele de supraveghere, identificate între punctul de încărcare şi locul depistării transportului ocazie cu care nu s-au obţinut date referitoare la un transport multiplu pe baza aceluiaşi aviz.


Intră acum și în grupul de