Un tânăr din Udești a fost încătușat și reținut după ce condus băut și fără permis un autoturism și nu s-a conformat solicitărilor polițiștilor și a fost agresiv


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au reținut un tânăr din Udești care a condus, băut și fără permis un autoturism și a devenit recalcitrant și a refuzat să coboare din mașină la solicitarea polițiștilor.

Astfel, sâmbătă seara, Secţia 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a fost sesizată prin 112 că o persoană se deplasează cu o mașină pe drumul național DN2 dinspre Cumpărătura spre Suceava și că are un mers sinuos și șoferul este posibil băut.

Apelantul a urmărit autoturismul respectiv care a intrat în localitatea Bosanci apoi a intrat în localitatea Ipotești ocazie cu care a fost oprit în trafic pe drumul județean DJ 208A  pe direcția de deplasare Ipotești-Suceava la ieșire din localitate în dreptul spălătoriei non stop.

Tânărul care conducea se afla între scaunele din față și a încercat să se împingă spre bancheta spate și apoi a început să se manifeste recalcitrant și să profereze cuvinte și expresii jignitoare la adresa echipajului de poliție și nu s-a conformat solicitări de a coborî din autoturism.

El a devenit agresiv fizic, a început să se lovească, fiind scos din autoturism și încătușat. De asemenea, pasagerul din dreapta față a început să se manifeste recalcitrant ocazie cu care s-a procedat la încătușarea sa.

Persoanele implicate au fost conduse la sediul secției de poliție Ipotești, unde conducătorul autoturismului a refuzat să se legitimeze, iar urma interogării bazei de date s-a stabilit identitatea acestuia ca fiind un tânăr de 23 ani din Udești, precum faptul că nu posedă permis de conducere.

În autoturism mai erau doi tineri toți din Udești.

Tânărul care a condus a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest și a refuzat și la UPU Suceava, în prezenta medicului de gardă, să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de ,,conducere fără permis” și ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

El a fost reținut pentru 24 de ore.


Intră acum și în grupul de