Interes crescut din partea elevilor pentru Concursul de chimie Chimexpert


Intră acum și în grupul de

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc Concursul de chimie Chimexpert, etapa a VI-a, faza zonală, judeţul Suceava fiind desemnat judeţ organizator, alături de alte 12 judeţe ale ţării. „Dat fiind numărul mare de elevi suceveni înscrişi, în acest an, nu au fost arondate şi alte judeţe la zona noastră. La nivelul ţării sunt organizate 13 asemenea concursuri, dar pentru că am avut un număr mare de înscrişi, alături de Bucureşti, sunt singurii care nu au inclus în concurs şi alte judeţe”, a precizat şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, în cadrul unei conferinţe de presă.

Concursul de chimie Chimexpert, concurs din Calendarul MECTS, ediţia a VI-a, adresat elevilor claselor a VII-a, a VIII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a este organizat cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului, al IŞJ Satu Mare şi Societăţii de Chimie din România, Organizaţiei Nonguvernamentale Bio-Invent prin grupul de iniţiativă a profesorilor de chimie.

Concursul se desfăşoară pe parcursul unui an şcolar, în serii- etapa I a inclus un test grilă pe site, concurenţii înscrişi primind prin e-mail trei seturi de subiecte pe care le-au accesat pe site-ul concursului pentru a obţine şi rezolva subiectele, etapa II -faza zonală a avut loc la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava şi urmează etapa a III-a, faza internaţională, în perioada 23-25 aprilie 2010, la Satu Mare, unde vor participa 22 de elevi din judeţul Suceava, care s-au clasat pe primele locuri de la faza zonală.


Intră acum și în grupul de