Saptamana antiviolenta la Centrul Scolar „Sf. Andrei” Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) „Sf. Andrei” din oraşul Gura Humorului în perioada 22-26 februarie a avut loc desfăşurarea proiectului educativ „Săptămâna antiviolenţă”, proiect ce a fost iniţiat în colaborare cu reprezentanţii Poliţiei de proximitate din localitate. Proiectul a avut ca scop limitarea şi combaterea fenomenului de violenţă din şcoală, prin evidenţierea impactului acestuia asupra climatului şcolar, a dezvoltării personale şi nu în ultimul rând prevenirea apariţiei delincvenţei în rândul tinerilor.

Potrivit coordonatorului de proiect, Cătălina Poclitaru, obiectivul principal al proiectului a constat în crearea unui mediu favorabil dezvoltării în rândul elevilor a unor comportamente corespunzătoare, printr-un management eficient al conflictelor şi implicarea tuturor factorilor educativi şi al comunităţii locale în construirea unor contexte de învăţare sănătoase pentru comportamentul copiilor.

Pe parcursul întregii săptămâni s-au desfăşurat o serie de activităţi comune: elevi- profesori- agenţi de poliţie, activităţi de informare, dezbateri, prezentări de cazuri, competiţii sportive, realizare de afişe, pliante, mesaje şi îndemnuri non-violenţă.

Elevii au participat la „Marşul non-violenţei” au împărţit fluturaşi, pliante, baloane cu mesaje antiviolenţă. La sediul Poliţiei din oraşul Gura Humorului elevii au primit informaţii cu privire la delincvenţa juvenilă, actele de violenţă şi riscurile la care se expun atunci când adoptă unele conduite riscante.

Cadrele didactice care au venit în sprijinul elevilor şi au ajutat la buna desfăşurare a acestor activităţi au fost : prof. Istrate Isabella, prof.Horga Emilia, prof. Mihăilă Daniela, prof. Sabin Rybbana, prof. Novac Brânduşa, prof. Creţ Rodica şi prof. Neagoe George care au avut o bună colaborare cu agenţii de la Poliţia de proximitate: Bejenariu I. şi Forgaci V.


Intră acum și în grupul de