Un rădăuțean a apelat la 112 susținând că a fost bătut de polițiști pentru a scăpa de amendă pentru nepurtarea măștii și provocarea de scandal


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Rădăuți au intervenit, marți, pentru a aplana un conflict izbucnit între doi bărbați (ambii de 38 ani), aflați în fața unui bar de pe str. Volovățului, ambii fiind și fără măști.

În aceste condiții, unul dintre ei, I. M., a devenit recalcitrant și agresiv verbal la adresa polițiștilor, nerespectând indicațiile acestora, motiv pentru care a fost condus la sediul poliției.

Astfel, după ce I.M. a aflat că va fi amendat pentru că nu a purtat masca și pentru provocarea de scandal și adresarea de injurii, el a sunat la 112 declarând că a fost bătut de polițiști.

În aceste condiții, șeful Biroului de ordine publică, la solicitarea adjunctului șefului Poliției Municipiului Rădăuți, a verificat sesizarea, constatând că aceasta este falsă.

În primul rând, I.M. nu avea nicio urmă de violență, era băut și agresiv, plus la asta, bărbatul a fost cercetat în mai multe rânduri pentru infracțiuni comise cu violență, împotriva acestuia fiind emis și un ordin de protecție.

Prin urmare, bărbatul a fost amendat cu 3.000 lei, iar celălalt participant la scandal s-a ales cu o amendă de 200 lei.


Intră acum și în grupul de