Veniturile cabinetelor medicilor de familie suceveni vor scadea


Intră acum și în grupul de

Colegiul Medicilor nu este de acord cu introducerea în proiectul de Contract cadru pe 2010 a unor prevederi care vor afecta activitatea medicilor de familie şi vor diminua cu aproximativ 30% veniturile cabinetelor acestora. În opinia reprezentanţilor Colegiul Medicilor, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a introdus în proiectul de Contract cadru o serie de prevederi care nu au fost prezentate în cadrul consultărilor pentru realizarea proiectului.

„Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a venit în modul netransparent şi abuziv cu care ne-a obişnuit cu un proiect de Contract Cadru care va diminua veniturile cabinetelor medicilor de familie şi ambulatoriului de specialitate cu aproximativ 30%. De asemenea, în proiectul de Contract Cadru au crescut penalizările pentru cabinetele medicale, dar nu se stipulează nimic despre penalizarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în cazul în care nu se respectă contractul”, spun medicii.

În proiectul Contractului Cadru pe 2010, publicat pe site-ul CNAS, au fost introduse noi motive de penalizari, s-a triplat procentul de penalizare a furnizorilor de servicii şi nu se mai garantează valoarea minimă la plata per servicii. Potrivit reprezentanţilor CMR, a fost modificat de asemenea procentajul alocat valorii punctului „per capita” de la 90% la 70%, ceea ce va duce la scăderea cu cel puţin la 25-30% a veniturilor cabinetelor.


Intră acum și în grupul de