De Sf. Valentin, polițiștii suceveni au verificat respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2: Unele persoane au nesocotit legea și au pus în pericol sănătatea publică


Intră acum și în grupul de

Având în vedere diversele acțiuni prognozate a fi planificate în general de cei tineri cu prilejul marcării sărbătorii Sf. Valentin – 14 februarie polițiștii suceveni au efectuat verificări și activități preventive și de informare la toate unitățile economice, personalul fiind instruit cu privire la respectarea normelor legale, anunță Poliția Județeană Suceava. 

În acest context, în perioada 08 – 13.02.2021 au fost intensificate activitățile de monitorizare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii Covid19, în condițiile în care în multe centre comerciale și zone economice s-a înregistrat un aflux sporit de persoane care au dorit să cumpere articole de îmbrăcăminte, rechizite, arată IPJ Suceava.

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suveava, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, fiind derulate activități în special în mall-uri, centre comerciale, unități de alimentație publică dar și în zonele turistice.

Totodată, au fost dispuse și măsuri de verificare a mijloacelor de transport școlar.

Astfel, în perioada 08 – 13.02.2021 polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 486 de societăți comerciale şi 181 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 350 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020  în valoare de 93.600 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 9106 persoane.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.  

Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. „Deși majoritatea cetățenilor au dat dovadă în această perioadă de responsabilitate au fost identificate și cazuri în care unele persoane au nesocotit legea și au pus în pericol sănătatea publică”, a constatat IPJ Suceava


Intră acum și în grupul de