FOTO // Incendiu izbucnit la o autoutilitară a pus în pericol o locuință și hala unui gater din Sasca Nouă. Pompierii au salvat construcțiile datorită unei intervenții prompte


Intră acum și în grupul de

O intervenție promptă a militarilor Detașamentului de Pompieri Fălticeni și lucrătorilor Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Cornu Luncii și Baia a permis salvarea de la flăcări a halei unui gater și a unei locuințe în localitatea suceveană Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii.

Incendiul a fost anunțat marți, la ora 20:23, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Lt. Alin Găleată. La sosirea echipajelor, ardea generalizat o autoutilitară, parcată sub acoperișul unei hale de gater. De la aceasta, flăcările s-au extins la acoperișul halei și la cel al unei case de locuit, ale aceluiași proprietar.

Datorită intervenției pompierilor militari și civili, incendiul a fost localizat la timp, înainte să cuprindă în întregime cele două construcții amenințate de flăcări, pompierii salvând și depozitele de cherestea și bușteni. Incendiul fiind lichidat la ora 22:50.

Cu toate acestea, au ars autoutilitara, în totalitate, acoperișul halei gater pe o suprafață de aproximativ 100 mp și acoperișul casei, pe aceeași suprafață. S-au deteriorat circa 20 de paleți de scândură, un perete lateral al locuinței, zugrăveli interioare, obiecte de mobilier și altele.

Sursa citată mai arată că incendiul a izbucnit de la instalația electrică a autoutilitarei, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.


Intră acum și în grupul de