Sălile de sport de la Școala nr. 9 și Școala nr. 7 care au fost transformate în centre de vaccinare vor putea fi folosite de elevi până când se va decide operaționalizarea centrelor


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat, miercuri, că sălile de sport de la Școala nr. 9 și de la Școala nr. 7, unde au fost amenajate centre de vaccinare vor putea fi folosite de elevi până când se va decide operaționalizarea centrelor.

Viceprimarul a spus că, de luni, sunt operaționale două centre de vaccinare organizate de Primăria Suceava, respectiv cel de la Școala „Miron Costin” din Burdujeni și cel de la Colegiul Național „ Ștefan cel Mare”.

El a menționat că autoritățile locale sucevene au pus la dispoziția autorităților centrale, cinci astfel de centre, pe lângă cele amintite și la Școala gimnazială nr. 9 , la Școala nr. 7 și în incinta Iulius Mall.

„Din nefericire nu sunt suficiente vaccinuri pentru a fi operaționalizate toate centrele. Am reușit împreună cu DSP Suceava să deschidem cele două centre”, a spus Harșovschi.

Potrivit acestuia, cele două centre sunt operaționale 100 la sută, se pot face  60 de vaccinuri pe zi, iar programul de vaccinare este de luni până duminică între orele 8:00-20:00.

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 16 februarie 2021

La aceste centre de vaccinare se folosește vaccin AstraZeneca, vârsta recomandată fiind între 18 și 55 de ani cu rapel la 56 de zile, a menționat Harșovschi.

El a mai declarat că la centrul de vaccinare de la CN „Ștefan cel Mare” s-au vaccinat luni 53 de persoane, marți 45 de persoane, iar miercuri sunt programate 59 de persoane, în timp ce la cel de la Școala „Miron Costin” au fost vaccinate luni 40 de persoane, 31 marți și sunt programate 17 persoane pentru miercuri.

Harșovschi a spus că este important să se ofere posibilitatea sucevenilor să-și aleagă vaccinul cu care doresc să se vaccineze și a menționat că aceste centre de vaccinare nu deservesc doar municipiul Suceava, ci și alte localități.

Mai mult, el a declarat că s-a luat decizia ca până la operaționalizarea centrelor de vaccinare de la școalile nr. 9 și 7 să se poată folosi sălile de sport pentu copii.


Intră acum și în grupul de