Noul BAC ar putea duce la modificarea admiterii in facultatile sucevene


Intră acum și în grupul de

Bacalaureatul de tip nou pe care îl susţin în acest an elevii ar putea atrage după sine modificarea admiterii la facultăţile din universitatea suceveană. Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, la cel ca şi celelalte instituţii de învăţământ superior din ţară, caută formule noi care să le asigure un filtru mai bun la înscriere.

Proaspeţii absolvenţi de liceu ar putea susţine unele examene suplimentare la admiterea la facultate. Universităţile iau în calcul această variantă din anul şcolar 2011-2012, întrucât legea obligă rectoratele să stabilească toate criteriile cu cel puţin şase luni înainte de admitere.

Potrivit profesorilor universitari, în cazul în care examenul de BAC în această formulă va fi nerelevant şi vor fi diferenţe mari, atunci, fără îndoială, trebuie să ne luăm măsurile de a răspunde mai bine exigenţelor şi vor fi fixate noi examene.

În prezent, unele facultăţi au introdus diverse forme de evaluări, pe lângă ponderea bacalaureatului.

Alte facultăţi sucevene, deşi decanii sunt de părere că bacalaureatul şi-a pierdut din forţă, mizează în continuare pe concursul de dosare, ca modalitate de admitere, respectiva formulă fiind aplicată în cazul majorităţii facultăţilor.
„Admiterea costă enorm şi ar fi mai bine să facem un bac serios, decât să suplimentăm examenele”, a precizat un profesor universitar sucevean, atrăgând atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă desele modificări din sistemul preuniversitar: „Oriunde în lume, în funcţie de ceea ce se întâmplă la liceu, se iau măsuri şi la facultate”.


Intră acum și în grupul de