Sindicalistii din invatamantul special sunt gata de proteste


Intră acum și în grupul de

Preşedinte Uniunii Judeţene a Sindicatului din Învăţămât, Sport, Cultura şi Protecţia Copilului „PRO – EDUCAŢIA ” – F.E.N. Suceava, Traian Pădureţ, precizează că întâlnirea consiliului federaţiei ce a avut loc la finele săptămânii trecute s-a transformat în congres.
Astfel, Congresul extraordinar FEN a adoptat o rezoluţie analizând situaţia actuală din sistemul de învăţământ şi a hotărât declanşarea acţiunilor de protest, până la greva generală, conform calendarului care va fi stabilit, numai împreună cu celelalte federaţii sindicale din învăţământ; participarea, împreună cu federaţiile sindicale din sectorul bugetar, afiliate la CNS „Cartel ALFA”, la manifestările de protest cuprinse în calendarul adoptat de către confederaţie; solicitarea unei întâlniri, în regim de urgenţă, cu conducerea MECTS, în vederea evaluării situaţiei actuale şi identificării soluţiilor de redresare.

FEN va solicita sprijinul parlamentarilor, indiferent din ce partid fac parte aceştia, în vederea adoptării unor acte normative care să conducă la soluţionarea favorabilă a problemelor din sistem.

Traian Pădureţ anunţă sindicaliştii din judeţ că:
„VINERI, O5.03.2010, LA BUCUREŞTI, A AVUT LOC CONSILIUL NAŢIONAL F.E.N., CONSILIU CARE S-A TRANSFORMAT ÎN CONGRES NAŢIONAL.
ÎN URMA DESFĂŞURĂRII LUCRĂRILOR CONGRESULUI AU FOST ADUSE MODIFICĂRI ALE STATUTULUI F.E.N. ŞI ALEGERI.

PRINCIPALELE MODIFICĂRI ALE STATUTULUI AU FOST : – PREŞEDINTELE ESTE ALES PENTRU UN MANDAT DE 5 ANI; – MEMBRII BIROULUI EXECUTIV NU POT ÎNDEPLINI FUNCŢII DE DEMNITARI, DE FUNCŢIONARI ÎN ADMINISTRAŢIA CENTRALĂ DE STAT SAU FUNCŢII DE CONDUCERE ÎN PARTIDELE POILTICE, PE DURATA MANDATULUI;
ACESTE MODIFICĂRI AU FOST NECESARE DEOARECE FEDERAŢIA NOASTRĂ ERA ATACATĂ ÎN TERITORIU CA FIIND UN SINDICAT P.D.L., DATORITĂ IMPLICĂRII POLITICE A D-LUI CĂTĂLIN CROITORU.

D-L CĂTĂLIN CROITORU A ÎNŢELES ACEASTĂ SITUAŢIE ŞI A RENUNŢAT LA A DESFĂŞURA ACTIVITĂŢI SINDICALE ŞI LA A DEŢINE FUNCŢII ÎN F.E.N.

ÎN URMA DESFĂŞURĂRII DE ALEGERI PRINCIPALELE FUNCŢII AU FOST OCUPATE DUPĂ CUM URMEAZĂ : – PREŞEDINTE F.E.N. – DL. CONSTANTIN CIOSU; – SECRETAR GENERAL – DL. IOAN DRĂGAN; – PREŞEDINTE EXECUTIV – ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR – DL. TEODOR FÎRŢONEA; – PREŞEDINTE EXECUTIV – ÎNVĂŢĂMÂNT UNIVERSITAR – DL. HORIA SIMASCHIEVICI

DUPĂ ACEST CONGRES F.E.N. A RĂMAS ACEEAŞI FEDERAŢIE PUTERNICĂ CARE VA APĂRA CU MAI MULTĂ ÎNDÂRJIRE DREPTURILE MEMBRILOR SĂI DE SINDICAT, O FEDERAŢIE INDEPENDENTĂ DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE, O FEDERAŢIE CARE VA FACE O SINGURĂ POLITICĂ – POLITICA SINDICALĂ”.


Intră acum și în grupul de