Accident rutier în fața Primăriei Suceava comis de un șofer băut. Alți doi conducători auto băuți au fost prinși duminica în traficul din județul Suceava

Un sucevean (42 ani), care s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice, a comis un accident rutier în urma căruia au fost avariate două mașini.

Impactul s-a produs duminică seara, în fața Primăriei Municipiului Suceava. Concret, bărbatul conducea un autoturism marca Audi pe banda a doua a Bulevardului 1 Mai, având direcția de deplasare dinspre centru spre cartierul Obcini.

Imagine ilustrativă

Astfel, ajungând în faţa Primăriei, suceveanul a intrat în coliziunea cu o mașină ce staționa la culoarea roșie a semaforului de la intersecția cu str. Universităţii. Cauza principală a accidentului a fost stabilită de către polițiști ca fiind nepăstrarea unei distanțe regulamentare în mers.

Pe lângă asta însă a fost demonstrat că șoferul vinovat de accident avea 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceste condiții, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”.

Tot cu dosare penale s-au ales și alți doi șoferi suceveni prinși în trafic băuți, în aceeași zi.

Mai exact, pe raza comunei Șaru Dornei a fost depistat un localnic (50 ani) care conducea având 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.        

Peste câteva ore, pe raza satului Siliștea, orașul Liteni, a fost prins în trafic un bărbat (52 ani) din județul Dâmbovița care avea 0,51 mg/litru alcool pur în aerul expirat.