18 suceveni au ajuns în arestul Poliției Suceava într-o singură săptămână. Cei mai mulți sunt cercetați pentru furt, însă există și cazuri de viol, ultraj și înşelăciune


Intră acum și în grupul de

În perioada 20 – 26 februarie, polițiștii suceveni au reținut 18 persoane cercetate în dosare privind fapte de furt, tâlhărie, infracțiuni la viața sexuală, la regimul rutier, fapte cu violență sau distrugeri.

Astfel, în data de 26 februarie, au fost reținuți doi bărbați din cătunul Vuliva, de pe raza comunei Frătăuții Noi. Ei sunt cercetați penal pentru furt calificat, polițiștii găsind probe că cei doi ar fi autorii mai multor furturi.

Imagine ilustrativă

Alți doi bărbați au fost reținuți după ce au tâlhărit o bătrână din Pârteștii de Jos, caz relatat mai detaliat aici.

Tot pentru furt au fost reținuți trei tineri din Șcheia, bănuiți că au comis furtul dintr-o baracă situată pe str. Calea Unirii, din Suceava. Și despre acest caz am relatat anterior.

Încă un bărbat a fost reținut, în data de 24 februarie, după ce a distrus mașina socrului său și a amenințat că dă foc la locuință, caz relatat aici. Bărbatul a venit la casa socrilor pentru că dorea să-și ia fiica minoră, însă din cauza comportamentului a fost reținut și este cercetat penal.

În aceeași zi, a fost reținut și un bărbat de 64 ani din Fălticeni, pentru că a condus băut în data de 18 februarie.

Tot pe 24 februarie, un bărbat din satul Mihoveni a fost reținut pentru 24 ore fiind bănuit că a provocat un incendiu în localitatea menționată. Concret, focul a fost plasat la oblonul din lemn de pe un perete exterior al grajdului unei gospodării. Incendiul s-a stins de la sine, fără intervenția vreunei persoane, producând pagube minore.

Un caz similar a avut loc în satul Dumbrava, com. Cornu Luncii. O locuință a fost incendiată intenționat de către un tânăr de 28 ani, fiul proprietarului, care a fost reținut.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a confirmat ordonanța prin care s-a dispus continuarea urmăririi penale față de un bărbat din comuna Moara, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tentativă la tâlhărie calificată”. El a fost reținut în data de 25 februarie.

Polițiștii suceveni au inclus în listă și cazul de la Fălticeni, în care un tânăr de 20 de ani a tâlhărit o persoană prezentându-se drept polițist.

Au ajuns în arest și doi bărbați cercetați pentru ,,înşelăciune” și ,,tentativă la infracţiunea de înşelăciune”.

În dimineaţa zilei de 22.02.2021, două echipe formată din lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu cadre S.A.S., au efectuat în cadrul dosarului penal două percheziţii, la domiciliile celor doi situate pe raza municipiului Bucureşti şi respectiv a municipiului Craiova, fiind identificate şi ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, cartele SIM, stick-uri de memorie. A mai fost ridicată suma de 2.050 lei şi suma de 450 euro. Totodată au fost emise două mandate de aducere, o persoană fiind condusă la sediul I.P.J. Suceava şi ulterior, după audierea acesteia, s-a dispus reţinerea suspectului de 41 de ani, pentru o durată de 24 ore.

Un caz grav s-a produs la Gura Humorului, unde un localnic de 32 ani a fost reținut după ce a încercat să violeze o femeie de 53 ani. El este cercetat pentru  „viol” și „furt calificat”.

În arest a ajuns și un sucevean care a dat muzica tare în toiul nopții. El s-a contrat și a devenit agresiv cu echipajul care i-a solicitat să respecte liniștea vecinilor. Bărbatul este cercetat pentru ultraj.

Totodată, un sucevean a ajuns în arest după ce ar fi amenințat și lovit locatari ai unui bloc de pe strada Aleea Dumbrăvii din Suceava.

În acest context, IPJ Suceava atrage încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.

„Îi atenționăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate  maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale”, arată Poliția Suceava.


Intră acum și în grupul de