Concursul regional „Student pentru o zi”, editia a III-a

Un turnir intelectual adresat elevilor din Regiunea Nord-Est, mai exact, din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi municipiul Paşcani va avea loc în perioada următoare, în cadrul celei de a III-a ediţii a concursului regional pentru elevi „Student pentru o zi”, organizat de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. Potrivit coordonatorului acţiunii, conf. univ. dr. Mihai Dimian, concursul va avea loc la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, în perioadele 20-21 şi 27-28 martie 2010, pentru elevii claselor a XII-a, şi în perioada 22-23 mai 2010, pentru elevii claselor a XI-a.

„Premiile totale însumează peste 25.000 lei, la care se adaugă 47 de certificate de agrementare, ce permit admiterea pe locurile fără taxă la specializarea dorită, în fruntea listei de admitere, şi 47 de scutiri de plată a taxei de înmatriculare la unul dintre programele Universităţii”, menţionează coordonatorul concursului.

Elevii şi profesorii însoţitori vor fi, de asemenea, invitaţi să viziteze campusul universitar, să asiste la o prelegere a unui cadru universitar, să servească masa de prânz la restaurantul USV, să participe la activităţi didactice sau sportive şi la un cocktail party.

„Această nouă ediţie aduce şi anumite schimbări de format, care, sperăm, vor conduce la o creştere a calităţii concursului şi a gradului de satisfacţie a participanţilor. Dintre acestea, menţionăm concursul tematic pe echipe, adresat elevilor din clasele a XI-a, creşterea numărului de participanţi la nivelul claselor a XII-a, precum şi diminuarea efortului organizatoric la care erau supuse inspectoratele şcolare judeţene”, subliniază organizatorii.

Centralizarea listelor cu elevii propuşi pentru participare se va face la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, iar comitetul de organizare va selecta maximum 50 de elevi din clasele a XII-a, pentru fiecare domeniu de concurs, respectiv maximum 60 de elevi din clasele a XI-a, conform procedurilor prezentate în regulamentul concursului.

„Un alt punct de interes al noului format l-ar putea constitui atelierul de lucru adresat profesorilor însoţitori, cu tema „Dezvoltarea învăţământului preuniversitar din regiunea Nord-Est prin intermediul fondurilor structurale europene”. Aşteptăm cu mare interes înscrierile unităţilor şcolare pentru domeniile de concurs: Economie, Matematică, Biologie vegetală, Informatică, Franceză, Electronică-Automatizări, Fizică, până la data de 16 martie, şi pentru domeniile de concurs: Română, Engleză, Germană, Spaniolă, Istorie, Geografie, Filosofie, Psihologie, până pe 23 martie. Propunerile de proiecte ale elevilor din clasele a XI-a pot fi trimise până pe 30 martie” menţionează organizatorii.

Înscrierile se vor face prin e-mail sau fax la Drd. Laura BLAJ, asistent coordonator Concurs „Student pentru o zi” (E-mail: laura.blaj@usv.ro, Fax: 0230-520316).
Mai multe detalii privind regulamentul concursului pot fi găsite pe website-ul www.1zi.usv.ro.