Patru adolescenți suceveni vor fi judecați pentru tentativă la omor. Ei au bătut cu bestialitate un alt adolescent, folosind rozete și o bâtă de baseball


Intră acum și în grupul de

Patru adolescenți suceveni vor fi judecați pentru tentativă la omor calificat, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Potrivit procurorilor, situația conflictuală a apărut încă în anul 2020, când doi adolescenți au avut un conflict. Atunci, unul dintre ei (asupra căruia a fost comisă tentativa la omor) a apelat la unul din cei patru tineri trimiși în judecată pentru a-l agresa pe adversarul său în schimbul unei sume de bani.

Ulterior, unul dintre tinerii trimiși în judecată, împreună cu alți zece prieteni l-au agresat pe adolescent, dar „solicitantul” nu a mai remis şi banii.

După incident, adolescentul bătut și făptașul s-au împăcat și au decis să-l pedepsească pe „solicitantul” ca așa și nu a dat banii promiși.

Astfel, la 13 ianuarie 2021, când adolescentul se afla în ospeție la un prieten, la locuința respectivă a ajuns și tânărul mințit de bani, fiind însoțit de o altă persoană.

În aceste condiții, tânărul a contactat pe unul dintre adolescenții trimiși în judecată, stabilind planul răzbunării.

Acest plan prevedea că la un moment dat, primul tânăr va purta o convorbire telefonică cu o persoană care ar trebui să-i restituie o sumă de bani, el va ruga pe adolescentul dator să meargă la această întâlnire şi să ridice suma de bani, iar în locul respectiv tânărul care a fost contactat telefonic ar urma să-l agreseze.

Separat de această discuție, cel din urmă tânăr i-a contactat pe patru prieteni, trei dintre ei ajungând alături de el pe banca acuzaților, iar cel de al patrulea a scăpat de proces pentru că nu avea încă 13 ani împliniți. De menționat că primul tânăr a poruncit celorlalți să vină înarmați.

În continuarea, lucrurile au evoluat conform planului stabili de făptași. Adolescentul a ajuns la locul indicat cu bicicleta. În momentul în care el se apropia, unul dintre agresori l-a lovit peste spate cu o rozetă, lovitură de la care adolescentul s-a prăbușit la pământ, fiind apoi lovit de mai multe ori, în diverse părți ale corpului.

La un moment dat, adolescentul a gresat a reușit să se ridice de pe sol și a încercat să fugă, însă a fost din nou doborât și bătut cu o intensitate și mai mare, inclusiv cu rozete și o bâtă tip baseball.

Agresiunea a încetat doar după ce adolescentul nu mai avea puteri să se apere. Raportul medical a arătat că viața lui a fost pusă în pericol, el suferind leziuni care au necesitat 55-60 zile de îngrijiri medicale.


Intră acum și în grupul de