Imagini greu de închipuit într-o locuință din comuna Mușenița: O femeie locuia în condiții insalubre alături de 14 câini și trei pisici. Animalele erau închise într-o cameră cu ferestrele bătute în cuie


Intră acum și în grupul de

17 animale bolnave și subnutrite au fost salvate dintr-o locuință din satul Băncești, comuna Mușenița. Animalele erau ținute închise în casă, iar într-o anexă au fost descoperite mai multe cadavre. Tot acolo locuia și proprietara de 64 ani.

„Toți câinii stăteau închiși într-o cameră. Ferestrele erau bătute în cuie. În acea cameră traiau, dormeau, mâncau, se înmulțeau. Nu, nu ieșeau niciodată afară, după spusele femeii de teamă să nu-i piardă. Două sau trei femele cu lactație, însă fără pui, toți au murit. Altele extrem de gestante. Absolut toți câinii cu demodex și râie, la fel și pisicile. Intr-o anexă zăceau cadavrele”, au descris locuința membrii Casei lui Patrocle.

Sursa: facebook.com/casaluipatrocle

Faptele au devenit cunoscute datorită unei petiții scrie de o localnică. Ele au fost confirmate și de ancheta Poliției. Locuința a fost verificată pe 3 martie de către polițiști, alături de inspectorul din cadrul Direcției Sanitare Veterinare Suceava, reprezentanții Asociației „Casa lui Patrocle” și un reprezentant din cadrul Primăriei comunei Mușenița. Concluzia a fost că femeia locuia și în condiții improprii, deținând în aceleași condiții mai mulți câini și pisici.

Proprietara a declarat că este depășită de situație, nemaiavând spațiu pentru adăpostirea animalelor și resurse financiare pentru a le asigura hrana, fiind de acord cu predarea animalelor către Asociația „Casa lui Patrocle”. Totodată, femeia a fost amendată de DSV Suceava – Circumscripția Siret.

Astfel, au fost preluați 15 câni și trei pisici. Animalele sunt subnutrite și au nevoie de îngrijiri veterinare.

Sursa: facebook.com/casaluipatrocle

La rândul său, Asociația Casa lui Patrocle a atras atenția nu doar la animalele salvate, ci și la condițiile în care locuiește proprietara locuinței.

„Dincolo de povestea animalelor salvate azi, ne șochează povestea acestei femei care are nevoie de ajutor. Această femeie nu trăiește izolată în munți, nu este vreo pustnică, ci-și duce existența în mijlocul unei comunități. O comunitate în care există un primar și un serviciu de asistență socială,” se arată în mesajul Asociației.

Sursa: facebook.com/casaluipatrocle

Sursa citată susține că femeia nu trebuie blamată, ci ajutată, pentru că „intențiile ei au fost dintre cele mai bune, doar că nu a știut cum să ajute aceste animale”.

„O femeie singură și vulnerabilă, cel mai probabil cu discernământ diminuat, care trăiește în condiții inumane, într-un focar de infecție care amenință toată comunitatea. Nu intră în atribuțiunile noaste, nu ne depășim granițele competenței, nici cele ale bunului simț, însă există sute și mii de asistați sociali care trăiesc din fondurile alocate ajutoarelor sociale, indivizi tineri și în putere – iar când trebuie să ajutăm oameni cu adevărat aflați în nevoie, oameni care nu știu cum să-și poarte singuri de grijă – sistemul spune (uneori) pas,” scrie Casa lui Patrocle.


Intră acum și în grupul de