Noi detalii privind accidentul cu 23 de răniți de la Arbore: Tânărul vinovat de impact ar fi trebuit să stea în carantină, iar microbuzul școlar a fost modificat neomologat, scaunele neavând centuri de siguranță


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni continuă să elucideze circumstanțele accidentului produs miercuri în comuna Arbore, în urma căruia au fost rănite 23 de persoane, dintre care 18 elevi.

Astfel, după cum am anunțat și anterior, vinovăția producerii accidentului îi aparține unui tânăr (20 ani) din Cajvana, care nu a a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul care circula în fața sa.

Pe lângă asta, s-a constatat că, de fapt, el ar fi trebui să stea în carantină, în care a fost plasat pe 25 februarie. Pentru această încălcare tânărul va fi amendat.

În același timp, accidentul poate avea urmări și pentru șoferul microbuzului, un bărbat (42 ani) din Milișăuți. Deși microbuzul avea 19 locuri, în certificatul de înmatriculare acesta figura cu doar 16 locuri, modificările nefiind omologate, iar scaunele nu erau prevăzute cu centuri de siguranță, au constatat reprezentanții ISCTR.

De menționat că examinările medicale au arătat că nicio persoană din microbuz nu a fost rănită grav, atât șoferul cât și elevii având contuzii și leziuni ușoare.

Ceilalți patru răniți se aflau în mașina condusă de tânărul vinovat de accident, este vorba de trei tinere, de 19, 20 și 21 ani. Cea din urmă a avut de suferit cel mai mult, fiind diagnosticată cu o fractură la gamba stângă.

Șoferul celeilalte mașini implicate, un tânăr (20 ani) din Marginea, a scăpat nevătămat.

Niciunul dintre șoferi nu era băut. Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de