Accident de muncă la o mină din Ostra: Un miner a căzut de la cinci metri înălțime. Bărbatul a supraviețuit, însă a fost spitalizat cu numeroase fracturi și traumatisme


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a fost grav rănit în urma unui accident de muncă produs, joi, într-o mină de pe raza comunei sucevene Ostra.

Minerul (52 ani) din Stulpicani se afla în galeria minei, la o distanță de 1 km față de gura galeriei.

Bărbatul efectua activități de verificare a unei scări fixată în peretele suitorului, urmând să o înlocuiască.

La un moment dat însă scara a cedat și s-a desprins, moment în care s-a rupt podul de odihnă pe care era sprijinită scara, iar bărbatul a căzut în gol de la o înălțime de aproximativ 5 metri, până la următorul pod de odihnă.

Minerul a fost scos de echipajul de salvare, fiind conștient pe tot parcursul procedurii, după care a fost preluat de un echipaj medical și transportat la SJU Suceava.

El a fost diagnosticat cu „politraumatism produs prin cadere, traumatism craniocerebral, fracturi costale dreapta, minim hemotorax drept, pneomotorax dreapta, contuzie pulmonară, entorsă genunchi stâng”. 

În acest caz a fost înregistrat un dosar penal cu privire la infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.


Intră acum și în grupul de