Programul „Tineret in Actiune” provoaca la… includere


Intră acum și în grupul de

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), organizează la Predeal, în perioada 14-18 aprilie 2010, primul curs de scriere de proiect în context „Tineret în Acţiune” cu focus pe includerea tinerilor cu oportunităţi reduse.

Cursul se adresează membrilor ONG-urilor care activează în domeniul tineretului, reprezentanţilor instituţiilor publice implicate în lucrul cu tinerii şi reprezentanţilor şcolilor speciale pentru tineri cu dizabilităţi care sunt interesaţi să scrie şi să depună proiecte pentru finanţare în cadrul programului european „Tineret în Acţiune”.

Participanţii la acest curs trebuie să aibă experienţă în lucrul cu tinerii în general şi în lucrul cu tinerii cu oportunităţi reduse în special, să fie motivaţi pentru a lucra cu şi pentru tineri, să aibă abilităţi de comunicare şi experienţă în derularea de proiecte sau activităţi de tineret.

Toate costurile sunt acoperite de organizatori, modulele fiind co-finanţate de Comisia Europeana.

Cursul este structurat pe trei module, fiecare cu un specific aparte: Scrierea propunerilor de finanţare în context „Tineret în Acţiune” pentru proiecte care să includă tineri cu oportunităţi reduse din mediul rural; Scrierea propunerilor de finanţare în context „Tineret în Acţiune” pentru proiecte care să includă tineri cu dizabilităţi; Scrierea propunerilor de finanţare în context „Tineret în Acţiune” pentru proiecte care să includă tineri aparţinând minorităţilor naţionale şi etnice.

Număr maxim de participanţi este de 45 – câte 15 persoane per modul.

În urma acestui eveniment, participanţii vor fi capabili să conceapă, elaboreze şi planifice proiecte eligibile în context „Tineret în Acţiune” care să implice tineri cu oportunităţi reduse şi să utilizeze cadrul nonformal şi informal pentru iniţierea de activităţi specifice în domeniul includerii sociale în lucrul cu tinerii din mediul rural, tinerii cu dizabilităţi şi tinerii minoritari.

Cei interesaţi să participe la acest curs trebuie să trimită formularul de candidatură şi CV-ul în format european la adresa [email protected].

Data limită pentru trimiterea candidaturilor: 22 martie 2010.

Detalii despre modalitatea de inscriere: http://includere.wordpress.com
sau la adresa [email protected].


Intră acum și în grupul de