Calugar ratacit in Muntii Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Un călugăr de la o mănăstire din judeţul Neamţ a trăit joi ore întregi de spaimă după ce s-a rătăcit prin munţi. Norocul acestuia a fost că avea telefon mobil la dânsul şi în momentul în care a realizat că s-a rătăcit se afla într-o zonă cu semnal.

Călugărul a sunat la serviciul unic de urgenţă 112 în jurul prânzului şi a spus că s-a pierdut în zona împădurită dintre Cabana Rarău şi municipiul Cîmpulung Moldovenesc, de unde plecase cu aproximativ 4 ore înaintea apelului telefonic.

Din păcate, bărbatul nu a putut oferi mai multe date despre locul unde se află din cauza ninsorii abundente şi a vizibilităţii reduse.

Imediat în zona anunţată au fost trimise echipaje de jandarmi din cadrul structurilor montane din localităţile Vatra Dornei şi Cîmpulung Moldovenesc care au scotocit pe versanţii muntelui împreună cu lucrători din cadrul Salvamont.

După aproape trei ore de căutări, persoana rătăcită a fost găsit în zona împădurită numită de localnici Colbu, situată în apropierea localităţii Zugreni, la aproximativ 12 km de localitatea Vatra Dornei. Acesta se afla în într-o stare puternică de panică, dar fără a avea probleme fizice.

Călugărul are 41 de ani şi este din municipiul Rădăuţi, dar de mai mulţi ani s-a retras la o mănăstire din judeţul Neamţ. Joi, venise în judeţul Suceava fiind trimis să rezolve câteva probleme la un schit din zona Câmpulung Moldovenesc. Din păcate nu a mai ajuns la destinaţie, iar jandarmii l-au condus la gară de unde a plecat înapoi spre mănăstire.


Intră acum și în grupul de