Copii agățați de o mașină la Zvoriștea. Poliția a sancționat femeia aflată la volan și face cercetări și pentru punerea în pericol a vieții sau sănătății minorilor


Intră acum și în grupul de

Patru copii au fost fotografiați, vineri, când circulau agățați de o mașină în Zvoriștea, pe barele metalice laterale ale autoturismulu.

După ce imaginile au apărut în spațiul public Poliția Suceava s-a autosesizat și a făcut cercetări în regim de urgență.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, s-a stabilit că mașina a fost condusă pe raza comunei Zvoriștea de o femeie de 20 de ani din localitate.

Aceasta a preluat-o pe sora sa de la școală și pe alți trei colegi, iar la plecarea de pe loc pe barele metalice exterioare urcând alți patru elevi.

Femeia a rulat în acest fel câțiva zeci de metri, iar apoi a oprit mașina și a cerut celor patru să coboare.

Femeia care a condus mașina a fost audiată, dar și părinții minorilor implicați.

Părinții copiilor au fost avertizați și instruiti cu privire la pericolele generate de acest tip de comportament, iar șoferița de 20 de ani a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1160 lei pentru încălcarea legislatiei rutiere, respectiv pentru transportul persoanelor în afara caroseriei.

În acest caz se continuă verificările și cu privire la alte aspecte privind punerea în pericol a vieții sau sănătății minorilor respectivi, urmând a fi atrasă răspunderea contravențională sau penală în functie de rezultatele cercetărilor.


Intră acum și în grupul de