De 8 martie, polițiștii suceveni au vizitat Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Rădăuți, oferind flori și mărțișoare confecționate de o elevă din Suceava


Intră acum și în grupul de

Polițiștii au dăruit flori și mărțișoare sucevencelor cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. În special, aceștia au vizitat Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Rădăuți.

„Zeci de femei, bărbați și copii din colțuri îndepărtate ale lumii, care și-au părăsit propriile țări marcați de evenimente tragice sau în căutarea unui trai mai bun, oameni ai căror cutume îi separă de cultura europeană, au aflat povestea mărțișorului și au povestit la rândul lor propriile povești adevărate de viață”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

Ca și în anii precedenți, polițiștii au fost ajutați de voluntari, inclusiv Elena, o elevă de 14 ani din Suceava.

Încă de la mijlocul lunii ianuarie și până ieri, Elena a confecționat manual peste 100 de mărțișoare pe care le-a oferit în schimbul sprijinului pentru achiziționarea rechizitelor școlare. Polițiștii au ajutat-o la rândul lor pe Elena și au achiziționat, prin colectă de fonduri, mărțișoarele.

Totodată, Elena a primit din partea polițiștilor o plachetă de onoare pentru activitățile sale de voluntariat din ultimii doi ani dar și titlul de ,,Vestitor al Primăverii în Siguranță”.

,,La mulți ani tuturor doamnelor și domnișoarelor și o Primăvară în Siguranță!” – au transmis polițiștii suceveni.


Intră acum și în grupul de