Agenția pentru Protecția Mediului Suceava anunță campania „Vinerea Verde” și îndeamnă sucevenii să vină mâine la locul de muncă altfel decât cu autoturismul personal


Intră acum și în grupul de

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava informează că vineri, 12 martie, va fi prima vinere verde, acțiune din cadrul campaniei Vinerea Verde – Stop! Azi, mașina stă pe loc!

În acest context, minimum unul din patru angajați va veni la locul de muncă altfel decât cu autoturismul personal (cu mijloace de transport în comun, pe jos, cu bicicleta etc.), îndeamnă sursa citată.

Directorul executiv al instituției, Maria Mădălina Nistor, a explicat că această campanie este inițiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și își propune să instaureze în România – Vinerea Verde. Aceasta va fi ziua în care, în fiecare săptămână de acum înainte, se va impulsiona mobilizarea verde, în județul Suceava și în întreaga țară.

Campania se desfăşoară cu sprijinul autorităţilor locale, şi îşi propune să contribuie la conştientizarea importanţei reducerii emisiilor de CO2 din traficul rutier.

„S-a pornit de la o realitate care schimbă viața Planetei: amprenta de carbon din traficul rutier.  Deplasarea la birou, acasă sau în vacanță face parte din viața fiecăruia dintre noi. Toată lumea se gândește la o mobilizare în viteză și cu confort, fără să ia în calcul amprenta de carbon pe care o lasă Planetei: peste 70% din emisiile de CO2 din transporturi provin doar din traficul rutier. Anual, fiecare dintre noi amprentează Planeta cu peste 7000 de kg de CO2: pe cele mai multe dintre acestea le producem doar apăsând accelerația mașinii personale”, a precizat Maria Mădălina Nistor.


Intră acum și în grupul de