Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor, marcata la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a marcat luni, Ziua mondială a Drepturilor Consumatorilor printr-o serie de manifestări menite să promoveze drepturile consumatorilor. Astfel, instituţia a organizat întâlniri cu elevii în mai multe şcoli din judeţ printre care Colegiul de Informatică „Spiru Haret” Suceava, Şcoala Creştină Filadelfia Suceava, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Şcoala generală nr.4 şi Şcoala generală nr.1 ambele din Suceava.

„În cadrul acestor întâlniri interactive s-au prezentat situaţii concrete din care tinerii să reţină care le sunt drepturile în calitate de consumatori, ce trebuie să facă atunci când doresc să reclame un anumit produs, la ce trebuie să fie atenţi”, a declarat directorul adjunct coordonator al CJPC Suceava, Elena Oanea.

Tot luni, au fost premiaţi elevii participanţi la concursul de eseuri „Nu, produselor contrafacute!”, concurs organizat de CJPC Suceava. Premianţii sunt Eliza Ujeniuc, de la Şcoala Creştină Filadelfia Suceava, Daniel Furtună şi Valentin Teleagă ambii de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, toţi elevi în clasa a IX-a.

Elena Oanea a anunţat că pe 20 martie va avea loc faza judeţeană a concursului naţional „Alege, e dreptul tău !” organizat în partenerait cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava. „Totodată anunţăm tema următorului concurs de eseuri, „Banii noştri, drepturile noastre”. Eseurile se vor trimite prin mail [email protected], până pe data de 15 mai 2010.Cele mai bune eseuri se vor premia pe data de 1 Iunie 2010”, a adăugat Elena Oanea.

Deasemenea, luni, s-a organizat o amplă acţiune de consiliere a operatorilor economici din zonele Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Vatra Dornei, iar în marile hypermarketuri din Suceava, comisarii au organizat puncte de informare a consumatorilor.


Intră acum și în grupul de