Polițiștii suceveni au aplicat peste 400 de sancțiuni pentru nerespectarea regulilor din pandemie. În zona Câmpulung Moldovenesc-Vama a fost organizată o acțiune cu efective sporite


Intră acum și în grupul de

În perioada 15 – 20.03.2021 polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 366 de societăți comerciale şi 124 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 415 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020  în valoare de 57.050 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 6496 de persoane, anunță IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.  

               Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Au fost efectuate verificări, de asemenea și în zona hypermarket-urilor și în zonele aglomerate.

De asemenea, au fost instruiți cu privire respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului toți administratorii de unități economice, rstaurante, pensiuni și unități turistice.

O acțiune cu efective sporite s-a desfășurat la data de 20.03.2021, între orele 18.00 – 23.00, cadrele Serviciului de Ordine Publică împreună cu polițiști din cadrul Poliției Câmpulung Moldovenesc, polițiști de la Secția de Poliție Rurala Vama, jandarmi de la I.J.J. Suceava, și luptători SAS, acţionând în zona localurilor publice și a restaurantelor din localitățile Vama și Câmpulung Moldovenesc, pentru prevenirea infecțiilor cu noul Coronavirus SARS COV 2, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor săvârșite cu violență.

În cadrul acțiunii au fost verificate 20 de unități economice și au fost controlate 100 de autotvehicule, fiind verificate 160 de persoane din care 20 de persoane au fost avertizate pentru portul necorespunzător al măștii de protecție sanitară.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 6500 lei, din care 21 de sancțiuni la Legea nr. 55/2020 (măsuri prevenire COVID-19) și o sancţiune la OUG 195/2002 (circulația pe drumurile publice).

Poliția Suceava reamintește că potrivit HG 293/10.03.2021 s-au impus noi măsuri restrictive în ceea ce privește deplasarea persoanelor, zilnic echipajele de poliție, poliţie locală și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului verificând modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22:00—05:00.


Intră acum și în grupul de