Val de agresiuni, duminica, în localitățile sucevene. Alcoolul printre principalele cauze


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, 21 martie, în județul Suceava au fost înregistrate mai multe cazuri de violență, inclusiv în familii. Toți agresorii sunt cercetați penal.

Astfel, o femeie (62 ani) din Gura Humorului a fost agresată de fratele său, un sucevean de aceeași vârstă. Agresiunea s-a produs în casa lor părintească din satul Zaharești, în prezența mamei lor.

Concret, bărbatul, fiind în stare de ebrietate, a provocat un conflict, bănuind că sora lui i-a furat un telefon mobil. El și-a lovit sora după care i-a sustras din portofel suma de 200 lei și a părăsit locuința de domiciliu.

Femeia nu a suferit leziuni și nu a solicitat nici emiterea vreunui ordin de protecție provizoriu. Ea a declarat că fratele său devine violent doar atunci când consumă băuturi alcoolice, iar în urma altercației nu a fost produsă o stare de temere. Bărbatul este cercetat penal pentru violență în familie și furt între rude.

Un alt caz de violență în familie s-a produs la Rădăuți, unde un bărbat de 29 ani și-a bătut fratele de 21 ani.

Între ei a izbucnit un conflict spontan după care fratele mai mare l-a lovit în față pe cel mic, care la rândul său a apelat 112. Totuși, el a precizat că nu dorește să se emită un ordin de protecție si nu depune plângere scrisă cu privire la cele întâmplate. Tânărul a mers ulterior la spital, pentru îngrijiri medicale. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violență în familie.

Încă un caz de agresiune s-a produs în fața unui bar din comuna Grănicești. Acolo, din cauza unui conflict spontan și a consumului de băuturi alcoolice în exces, a avut loc o altercație între doi bărbați, de 39 și 31 ani. Conflictul a fost provocat de cel din urmă bărbat, care acum este cercetat penal pentru lovirea sau alte violențe.

Tot pe fundalul consumului de alcool s-a produs o agresiune în comuna Slatina. Un tânăr de 24 ani a fost lovit de un prieten de pahar, de 25 ani. Tinerii petreceau împreună, iar la un moment dat, între ei a izbucnit un conflict spontan, care s-a terminat cu la spital pentru tânărul de 24 ani și cu dosar penal pentru cel de 25 ani.


Intră acum și în grupul de