Un incendiu devastator a distrus mai multe anexe dintr-o gospodărie din Burla și a afectat casa de locuit din vecinătate. Pompierii au salvat trei locuințe


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic a afectat o gospodărie din localitatea suceveană Burla, distrugând mai multe anexe. În urma unei intervenții de durată, pompierii au reușit să salveze casa de locuit, dar și alte două locuințe din vecinătate.

Flăcările au izbucnit în dimineața de 22 martie, pompierii fiind anunțați la ora 09:43. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, focul se manifesta la anexele gospodărești (construcții majoritare din lemn), cu pericol de propagare la vecinătăți.

Pompierii s-au luptat cu focul preț de aproximativ patru ore. Foto: ISU Suceava

Astfel, a fost nevoie de intervenția atât a pompierilor militari din Rădăuți și Siret, cât și a celor civili din Burla, Volovăț, Milișăuți și Iaslovăț, ajutați de 7 autospeciale de stingere.

Au ars în totalitate mai multe anexe gospodărești. Foto: ISU Suceava

Incendiul a fost lichidat la ora 13:20, însă până atunci au ars: depozitul de furaje, o anexă și o magazie pe o suprafață totală de aproximativ 125 mp, circa 6 tone de fân, 10 mc lemn de foc și alte bunuri. Totodată, s-au degradat o parte din tabla acoperișului (15 mp) și izolația unui perete (18 mp) de la locuința unei gospodării învecinate.

A fost afectată și o casă de locuit din vecinătate. Foto: ISU Suceava

Pe de altă parte, pompierii au salvat locuința proprietarului și alte două case de locuit, din gospodăriile învecinate.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect”, a precizat Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de