Medici rezidenti plecati in strainatate, lasati fara dreptul de practica


Intră acum și în grupul de

Pentru că nu şi-au plătit cotizaţiile de membri ai Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava, 14 medici suceveni îşi vor pierde dreptul de liberă practică în următoarele zile, iar în cazul altui medic măsura a fost deja luată. În aceste condiţii medicii respectivi nu îşi mai pot exercita profesia pe teritoriul României până când nu îşi achită cotizaţiile la zi, precum şi penalităţile aferente. În cazul în care au trecut cinci ani de când nu au mai practicat medicina din acest motiv, medicii respectivi îşi pot relua activitatea numai după ce sunt supuşi unei reevaluări.

Potrivit Colegiul Judeţean al Medicilor Suceava, aceşti medici nu şi-au mai achitat contribuţiile de cel puţin şase luni, fiind chiar cazuri în care nu au mai făcut nici o plată încă din 2007. Este vorba de medici rezidenţi care au plecat în străinătate dar nu au anunţat şi Colegiul, iar potrivit legislaţiei în vigoare acesta are dreptul de a-i suspenda.
Aceşti medici sunt cercetaţi de comisia de disciplină, urmându-se toată procedura specifică.

Cotizaţia lunară a unui medic este de 30 lei.
Cadrele medicale care nu mai profesează sau cele care s-au pensionat, dar doresc să-şi păstreze calitatea de membru al Colegiului Judeţean al Medicilor trebuie să achite pe lună 5 lei.


Intră acum și în grupul de