Continuă cercetările în cazul braconierilor din Gura Humorului. O persoană a fost plasată sub control judiciar


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a dispus, în data de 24 martie, continuarea cercetării penal față de cele patru persoane, locuințele cărora au fost perchiziționate într-un caz de braconaj.

Potrivit sursei citate, trei dintre figuranți sunt cercetați pentru infracțiuni de nerespectarea regimului armelor şi al munițiilor, iar unul – pentru contrabandă.

Polițiștii au confiscat peste este 300 de elemente de muniție. Foto: IPJ Suceava

Totodată, un bărbat (68 ani), care inițial a fost reținut pentru 24 de ore, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit parchetului, el este suspectat de săvârșirea a două infracțiuni de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. În locuința sa au fost găsite:

  • Un pistol letal cu țevi duble, ghintuite, cu seria 7244, cal.6 mm.;
  • Un închizător de armă, fără serie;
  • 18 elemente de muniție specifice, cu percuție pe ramă, având reborturile intacte;
  • 203 elemente de muniție complete „P 1929”;
  • Trei cartușe marca Breneke, cal. 12;
  • Un cartuş Breneke cu inscripţia “Trost”, cu inscripția 6,5;
  • Trei elemente de muniţie letale, cal. 9 mm.;
  • Două elemente de muniţie marca Winchester cu inscripţia “357 Mag”;
  • Un cartuş nepercutat fără inscripţii;
  • O armă cu aer comprimat cal. 4,5 mm., seria 153702, cu inscripţia “Slavia” 631.

Pentru aceeași infracțiune sunt cercetați alți doi bărbați. Unul deținea un cartuş cu inscripţia „SP 5-6-7”, destinat a fi folosit la arme letale, cu capsa de iniţiere intactă. Celălalt – 16 elemente de muniţie cu inscripția ”S&B cal. 8 x 57”, având capsele nepercutate, destinate a fi folosite cu arme letale.

Trofeele de vânătoare găsite într-o locuință percheziționată. Foto: IPJ Suceava

Totodată, o femeie (63 ani) este cercetată pentru contrabandă. La domiciliul ei au fost găsite 50 pachete cu țigări marca Ashima, fără banderole fiscale, de provenienţă „Duty Free”.

Reamintim că în data de 23 martie, patru locuințe din Gura Humorului au fost perchiziționate într-un caz de braconaj. În total, au fost confiscate mai multe arme de vânătoare deținute ilegal, peste 300 de elemente de muniție, trofee de vânat, capcane ș.a.

Citiți și: Trei persoane sunt cercetate penal, una fiind reținută, după percheziții într-un dosar de braconaj. Polițiștii au confiscat arme deținute ilegal, muniție, arbaletă și trofee de vânătoare


Intră acum și în grupul de