Gura Humorului: Trei persoane sunt cercetate penal, una fiind reținută, după percheziții într-un dosar de braconaj. Polițiștii au confiscat arme deținute ilegal, muniție, arbaletă și trofee de vânătoare


Intră acum și în grupul de

Locuințele a patru suceveni bănuiți de braconaj au fost percheziționate marți, 23 martie, de polițiștii suceveni. Au fost confiscate arme de vânătoare deținute ilegal, peste 300 de elemente de muniție, trofee de vânat, capcane etc., iar un bărbat (68 ani) a fost reținut.

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii au obținut informații privind patru persoane, domiciliate pe str. Voroneț din Gura Humorului, care ar deține ilegal arme și se ocupă cu braconaj.

Trofeele de vânătoare găsite într-o locuință percheziționată. Foto: IPJ Suceava

Astfel, „au fost desfășurate perchezițiile la domiciliile celor patru persoane, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate următoarele bunuri o armă letală cu țevi duble, o armă cu aer comprimat, 300 de elemente de muniție, o arbaletă, 28 săgeți, cu capuri metalice, destinate folosirii cu arbaleta, 8 capcane metalice, 5 panoplii, 20 coarne de cervide, 3 detectoare de metale, 2 binocluri, 84 trofee diferite specii, 10 colți de mistreț, cuțite, lanterne, alte obiecte susceptibile a fi folosite la activități de braconaj dar și 1.000 bucăți țigarete de proveniență extracomunitară fără documente justificative”, se arată în comunicatul Poliției Suceava.

Armele găsite în cadrul perchezițiilor erau deținute ilegal. Foto: IPJ Suceava

Drept urmare, în acest caz continuă cercetările față de doi bărbați (66 și 68 ani), pentru comiterea infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor” și față de o femeie (63 ani), pentru comiterea infracțiunii de „contrabandă calificată” . 

După cum am menționat, din cei trei, doar bărbatul de 68 ani a fost reținut pentru 24 de ore.


Intră acum și în grupul de