Centrul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihiatrica Sasca Mica va fi modernizat


Intră acum și în grupul de

Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Suceava, va fi reabilitat, modernizat şi utilat prin proiectul “O viaţă normală în centru – o poartă deschisă spre societate”, selectat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare regională, a anunţat marţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, CRRN Sasca Mică, care asigură găzduire, îngrijire, hrană, terapie, recuperare, socializare şi servicii medicale unui număr de 401 persoane cu handicap, are nevoie urgentă de modernizare, din cauza stării actuale a infrastructurii sociale. Pentru a răspunde acestei necesităţi, Consiliul Judeţean Suceava şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului au semnat contractul de finanţare pentru proiectul “O viaţă normală în centru – o poartă deschisă spre societate”.

În cadrul acestui proiect, va fi modernizat pavilionul de adulţi şi spălătoria din cadrul CRRN Sasca Mică, prin lucrări de reabilitare şi dotare cu aparatură, ce se vor desfăşura pe parcursul a 21 de luni.

Proiectul de investiţii sprijină strategia de dezvoltare a serviciilor sociale şi contribuie la îmbunătăţirea calităţii serviciilor centrului iar în urma modernizării Centrului de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică, 401 de persoane adulte cu nevoi speciale şi 332 de angajaţi ai unităţii se vor bucura de condiţii optime de cazare, respectiv muncă.

Indirect, vor beneficia de acest proiect şi familiile persoanelor internate în Centru şi autorităţile publice locale şi judeţene, pentru care investiţia va servi drept model.

Bugetul total al proiectului este de 3 499 674, 19 lei iar valoarea totală eligibilă este de 2 743 021 lei, la această sumă contribuind şi CJ Suceava, care a cofinanţat proiectul cu 54 860, 42 lei.

Aşadar, bolnavii de la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică se vor bucura de un pavilion de cazare modernizat şi utilat şi de o spălătorie care va respecta sansardele impuse.

În cadrul proiectului “O viaţă normală în centru – o poartă deschisă spre societate”, pe lângă lucrarile de reabilitare, vor fi achiziţionate tărgi, aspiratoare, maşini de spălat, aragaze, televizoare, calculatoare, uscătoare, piese de mobilier, etc.


Intră acum și în grupul de