Filmul “Arrividerci” va fi proiectat, in premiera nationala, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Sucevenii au prilejul să vizioneze, joi seară, începând cu ora 17:00, filmul “Arrividerci”, proiecţia peliculei reprezentând o premieră pentru România. Evenimentul va avea loc la Auditorium-ul “Joseph Schmidt”, de la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, va fi prezentat de regizorul Valeriu Jereghi şi face parte din programul celei de-a III-a ediţii a Festivalului „Basarabia”, prilejuit de aniversarea a 92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Maestru în arte, Valeriu Jereghi, (născut la 19 octombrie 1948 în satul Străşeni, Republica Moldova) a activat la studiourile „Moldova-Film”, din Iugoslavia, România, Austria, Ungaria, Germania, Franţa, RTR „K-2”, „TRI-TĂ (Nikita Mihalkov)”. Este şi Membru al „Uniunii Cineaştilor” din anul 1978.

Filmul „ARRIVIDERCI” a obţinut numeroase distincţii. În ianuarie 2009 filmul a fost proiectat la Parlamentul European. La Festivalul internaţional de filme din Berdiansc (Ucraina), septembrie, 2009, „ARRIVIDERCI” a primit „Premiul pentru cea mai bună regie”, „Premiul pentru cea mai bună imagine” şi „Premiul special al juriului Speranţa festivalului”.

În octombrie 2009, filmul a fost laureat al „Premiilor Erasmus EuroMedia” , acordate anual de către Societatea Europeană pentru Educaţie şi Comunicare la categoria “Pentru dezvoltarea dialogului intercultural într-o Europă unită” iar în 2009 filmul obţine premiul absolut la categoria de filme media-metraj la « Festivalul internaţional de filme din Salerno », Italia.

Taxa de intrare la eveniment este de 2 lei.


Intră acum și în grupul de