Elevii Colegiului „Petru Rares” vor asista la o sedinta de Consiliu Local


Intră acum și în grupul de

Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava şi Fundaţia „Friedrich Ebert” din Germania desfăşoară împreună proiectul „Fără tineret nu se poate face Statul”, în cadrul căruia 30 de elevi de la colegiul sucevean vor participa la mai multe acţiuni, printre care şi la un Joc de strategie politică locală în Suceava. Potrivit reprezentantei fundaţiei, Anna-Katharina Scheidereiter, şi prof. Dana Postolache de la Colegiul „Petru Rareş”, „elevii vor asista la o şedinţă de Consiliu Local, vor avea seminare de lucru la şcoală cu trainerii fundaţiei şi cu consilierii locali, li se vor ţine ei înşişi o simulare de şedinţă de consiliu local”.

Proiectul este binevenit în contextul în care „opinia publică deplânge adesea faptul că tinerii sunt dezamăgiţi de politică şi că nu manifestă interes pentru fenomenul politic”.

Tocmai pentru a contrazice această prejudecată, elevii vor afla „cum se desfăşoară procesul de decizie politică la nivelul acestuia”.

Conform programului, joi elevii vor asista la şedinţa Consiliului Local, de la ora 12, iar vineri, 26 martie 2010, între orele 10,30-13, ei se vor întâlni cu consilierii locali, vor dezbate problemele din municipiului Suceava şi vor pune întrebări. Sâmbătă, 27 martie 2010, orele 10,30-12, ei vor participa la jocul de strategie „Politica locală”, când „vor forma grupuri politice în cadrul cărora vor discuta şi vor lua decizii”.


Intră acum și în grupul de