Intalnire intre sindicalistii suceveni si reprezentantii judetului Suceava in Parlament


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţii Filialei Suceava a CNS ,,Cartel ALFA” şi reprezentanţii judeţului Suceava în Parlamentul României, respectiv membrii ai P.S.D. şi ai P.D.L. s-au întâlnit vineri, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă salariaţii judeţului Suceava, salariaţi care sunt membri ai unor sindicate afiliate la CNS ,,Cartel ALFA”. Potrivit preşedintelui Uniunii Judeţene a Sindicatelor din Învăţământ, Sport ,Cultură şi Protecţia Copilului PRO-EDUCAŢIA Suceava, Traian Pădureţ, reprezentanţii celor două partide au răspuns prompt la solicitare, celor prezenţi fiindu-le înmânate documente care prezentau problemele majore cu care se confruntă sindicaliştii.

Traian Pădureţ precizează că au fost prezentate probleme general valabile la nivel naţional, dar şi punctual, probleme cu care se confruntă judeţul Suceava, respectiv situaţia salarială a angajaţilor din asistenţă socială cărora le-au scăzut veniturile cu 40 – 50 %, situaţia cadrelor didactice care nu beneficiază de prevederile Legii 221/2008 (privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2008 personalului din învăţământ), situaţia angajaţilor de la STAR MOD Suceava şi a angajaţilor din administraţia publică.

„Scopul acţiunilor noastre a fost acela de a solicita sprijin parlamentar în rezolvarea acestor probleme, în a trage un ultim semnal de alarmă înaintea declanşării unor eventuale acţiuni de pichetare, mitinguri, greve de avertisment şi chiar greva pe termen nelimitat” menţionează Traian Pădureţ.

A fost prezentată, pe larg, situaţia cu care se confruntă personalul din învăţământul sucevean, reprezentantul UJS , „PRO-EDUCAŢIA” FEN Suceava, menţionând că membrii lor de sindicat sunt hotărâţi să respecte calendarul stabilit de reprezentanţii tuturor federaţiilor sindicale, respectiv grevă pe 22 aprilie, miting în intervalul 1-15 mai şi grevă pe termen nelimitat la începutul lunii iunie, grevă care va duce la blocarea anului şcolar.

La discuţii au participat din partea PSD – Gavril Mîrza, Eugen Bejinariu şi Cătălin Nechifor iar din partea PDL Orest Onofrei, Ioan Bălan, Sorin Fodoreanu, Sanda Maria Ardeleanu şi Tiberiu Prodan.


Intră acum și în grupul de