Au crescut incasarile la CAS Suceava fata de anul trecut


Intră acum și în grupul de

Persoanele nesalariate din Vatra Dornei, Rădăuţi, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc trebuie să vină la sediul Casei de Asigurări de Sănătate pentru a-şi plăti contribuţia la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) deoarece „utilizarea Sistemului Informatic Unic Integrat nu permite, în acest moment, încasarea contribuţiilor în teritoriu”, precizează conducerea CAS, cu menţiunea că această situaţie se înregistrează de la începutul anului.

Preşedintele director general al CAS Suceava, dr. Cristina Iordăchel, subliniază că a făcut demersuri către CNAS pentru a facilita obţinerea aprobărilor necesare în vederea accesării aplicaţiei SIUI în localităţile menţionate. Aceasta a declarat că „în momentul în care vom relua încasările în teritoriu vom face public acest lucru”.

Chiar şi cu acest inconvenient legat de plata contribuţiei nesalariaţilor, în primele două luni ale anului încasările de la aceste persoane au fost mai mari ca în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, în perioada menţionată CAS Suceava a încasat suma de 1.949.408 lei, din care 1.260.573 lei în luna ianuarie şi 688.835 lei în luna februarie, reprezentând contribuţiile persoanelor fizice asigurate facultativ sau prin efectul legii, altele decât cele cu calitate de angajat la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Este o sumă cu circa 400.000 lei mai mare decât cea încasată în primele 2 luni ale anului 2009.


Intră acum și în grupul de