Premii intai pentru elevii suceveni la Concursul „Student pentru o zi”


Intră acum și în grupul de

Elevii suceveni din clasa a XII-a, ce au participat săptămâna trecută la Competiţia „Student pentru o zi”, organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, au obţiut premiul I la jumătate din disciplinele de concurs, la celelalte fiind întrecuţi de colegi din Botoşani şi Dorohoi. S-au clasat pe primul loc la Economie, Română, Germană, Engleză, Matematică, Informatică şi Fizică, în ordine, elevii Oana Prelipcean şi Ionuţ Şorodoc de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava , Teona Boteanu, Ecaterina Ursul ,Ionuţ Blesneag şi Oaula Murărescu de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Iancu Dărămuş, Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, Cătălina Dăscălescu, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava.

Concursul „Student pentru o zi” se află la ediţia a III-a şi s-a desfăşurat în perioadele 20-21 martie, respectiv 27-28 martie, pentru elevii claselor a XII, urmând ca între 22-23 mai să fie rândul elevilor de-a XI-a. Concursul se doreşte a fi „Un turnir intelectual adresat elevilor din regiunea Nord-Est”.

Pe lângă premii în valoare totală de 25.000 lei, pentru cei din fruntea clasamentelor, pe discipline, Universitatea va oferi 47 de certificate de agrementare, ce permit admiterea pe locurile fără taxă la specializarea dorită, în fruntea listei de admitere, şi 47 de scutiri de plată a taxei de înmatriculare la unul dintre programele Universităţii.

Potrivit organizatorilor, au survenit schimbări pe ultima sută de metri pentru elevii de-a XI-a: în urma cererilor primite din partea elevilor şi profesorilor ce doresc să participe la concursul de proiecte pentru această clasă, Consiliul de organizare a concursului „Student pentru o zi” a hotărât organizarea unei a doua etape de primire a propunerilor de proiecte, ce va avea ca termen limită data de 12 aprilie.

Ultima etapă a competiţiei va fi în luna mai, când se va desfăşura concursul tematic pe echipe. Pe 22 mai sunt programate disciplinele Informatică, Geografie, Istorie, Electronică-Automatizări, iar pe 23 mai Română, Engleză, Franceză, Germană, Ştiinţe socio-umane.


Intră acum și în grupul de