Competitie pentru jurnalistii ce scriu pe teme de sanatate


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică Suceava anunţă că a fost lansată a doua ediţie a competiţiei UE adresata jurnaliştilor care scriu pe teme de sănătate. Competiţia face parte din campania lansată în 2008 „Europa pentru Pacienţi”. Scopul este de a-i stimula şi răsplăti pe jurnaliştii care atrag atenţia prin materialele lor asupra problemelor de ordin medical şi asupra drepturilor pacienţilor.

Potrivit DSP Suceava, jurnaliştii pot trimite articole publicate în print sau online în perioada 16 iunie 2009 – 1 iulie 2010, prin intermediul formularului online.

În fiecare ţară, un juriu format din jurnalişti şi experţi pe domeniul sănătăţii publice, coordonaţi de Comisia Europeană, vor selecta un finalist naţional. Un juriu la nivelul UE va selecta 3 câştigători din cei 27 de finalişti. Numele membrilor juriilor naţional şi european vor fi publicate pe site.

Câştigătorii vor primi premii în bani în valoare de 5.000 euro pentru locul I, 3.000 euro pentru locul II şi 2.000 euro pentru locul III. Toţi finaliştii de la nivel naţional vor fi invitaţi la Bruxelles în toamna lui 2010 pentru a participa la un seminar media pe probleme medicale.

Premiul şi campania „Europa pentru Pacienţi” sunt finanţate în cadrul
programului comunitar „Sănătatea” (2008-13).

Data limită pentru a candida este 1 Iulie 2010.

Detalii despre regulile competiţiei şi condiţiile de participare pe
http://ec.europa.eu/health-eu/journalist_prize/2010/index_ro.htm.


Intră acum și în grupul de