Judecatoria Falticeni va avea un sediu nou

Săptămâna viitoare se va da startul lucrărilor de construire a unui nou sediu pentru Judecătoria Fălticeni, termenul de realizare fiind de 2 ani. „Începând cu data de 14 aprilie 2010 vor fi demarate lucrările de construcţie şi amenajare a noului sediu al Judecătoriei Fălticeni, lucrări ce vor fi executate de antreprenorul S.C. Muha S.R.L. Suceava. Lucrarea a fost comandată de Curtea de Apel Suceava în calitate de ordonator secundar de credite, iar proiectul a fost executat de către S.C. Proiect Botoşani S.R.L”, a precizat joi, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Suceava, Rodica Neagu-Dumitrescu.

Terenul pe care va fi construit noul sediu a fost pus la dispoziţie de municipalitatea Fălticeni, într-un spaţiu ultracentral.

Rodica Neagu-Dumitrescu a menţionat că, pentru construcţia noului sediu au fost alocate fonduri guvernamentale în valoare de 8.300.000 lei, termenul de executare a lucrării fiind de 2 ani.

„Noua clădire va avea o suprafaţă construită de 450 m.p., suprafaţa utilă de 2630 m.p. şi suprafaţa desfăşurată va fi de 3320 m.p. Clădirea va fi compusă din subsol, demisol, parter şi 4 etaje şi va avea 3 săli de judecată”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Suceava, adăugând că, vor exista fluxuri separate de acces în instanţă pentru personalul judecătoriei, justiţiabili şi persoanele private de libertate.