Rezultatele negocierilor, considerate rezonabile de medicii de familie suceveni


Intră acum și în grupul de

Medicii de familie suceveni consideră drept „rezonabile” rezultatele negocierilor în urma protestului prin care s-a sistat pentru o săptămână eliberarea reţetelor compensate şi gratuite şi a celorlalte documente medicale în baza contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). Miercuri seară, s-a ajuns la un acord cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), tot atunci fiind semnat şi noul contract-cadru dintre medicii de familie şi CNAS, contract care a fost de fapt mărul discordiei dintre guvernanţi şi medicii nemulţumiţi de multe dintre prevederile incluse.

Rezultatele obţinute în urma negocierilor, sunt considerate „rezonabile” de către Asociaţia Judeţeană a Medicilor Generalişti Suceava. „A fost tot ce am putut obţine în condiţiile actuale, au rămas tot 20 de consultaţii pe pacient, dar s-a modificat valoarea punctului pe gradele de vârstă, a crescut şi costul pe consultaţie de la 5 lei la 5,5. De asemenea, s-au mai redus anumite pedepse pentru medici. Nu cred că putem fi foarte mulţumiţi după atâtea zile de negocieri, care au fost foarte fierbinţi şi dure, dar până la urmă rezultatele sunt rezonabile”, declarat joi, medicul Irina Badrajan, purtător de cuvânt al Asociaţiei Judeţeane a Medicilor Generalişti Suceava.

După încheierea protocolului dintre reprezentanţii medicilor de familie şi ai CNAS, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Rodica Tănăsescu, şi-a exprimat dorinţa „ca în viitor toate documentele să fie discutate din timp, pentru ca să nu se mai ajungă la situaţia din acest an”.


Intră acum și în grupul de