Actiuni caritabile pentru copiii de la Centrul de Plasament „Speranta”, cu ocazia Sarbatorilor Pascale


Intră acum și în grupul de

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate, „EUROACTIV” Suceava, a organizat împreună cu două grupuri de elevi o acţiune „Dăruieşte de la inimă la inimă”, la copiii de la Centrul de Plasament „Speranţa” Suceava.

În data de 2 aprilie a.c., elevii de la Şcoala „Miron Costin” din Suceava, coordonaţi de prof. Raluca Alexa, membru în Asociaţia „EUROACTIV” Suceava şi consilierul educativ al unităţii de învăţământ amintite mai sus, împreună cu prof. Camelia Alexandriuc şi prof. Carmen Radu au strâns dulciuri pentru toţi copiii de la Centrul de Plasament „Speranţa” şi, în vinerea mare, alături de elevii Şcolii nr. 11 „Miron Costin” le-au făcut o bucurie tuturor copiilor din Centrul DE Plasament „Speranţa”.

Pe lângă darurile oferite de elevi, elevii Ionuţ Paiu şi Artemis Neagu, elevi în cl. a VII-a la Şcoala cu cl. I – VIII din Plopeni, coordonaţi de prof. Mihai Greciuc – preşedintele Asociaţiei EUROACTIV, au prezentat două cântece specifice sărbătorilor pascale.

Miercuri, 7 aprilie, un alt grup de elevi de la Şcoala cu cl. I – VIII din Văratic au dăruit dulciuri, jucării, alimente şi hăinuţe pentru copiii de la Centrul de Plasament „Speranţa”.

Acţiunea de miercuri a inclus şi prezentarea unei scenete de teatru, coordonată de prof. Doina Altenberger, susţinută de elevii cl. a V-a de la Şcoala din Văratic. Andrei Popovici, elev la aceeaşi şcoală, a interpretat melodiile „Biserica Iubirii” şi „Suflete dragi”, coordonat de prof. Mihai Greciuc, iniţiatorul ambelor acţiuni.

Acţiunile au fost coordonate de prof. Raluca Alexa de la Şcoala cu cl. I – VIII „Miron Costin Suceava” şi de prof. Mihai Greciuc de la Şcolile din Plopeni şi Văratic, ambele cadre didactice fiind membri fondatori ai Asociaţiei „EUROACTIV” Suceava.

„Scopul acestei acţiuni a fost acela de a-i învăţa şi pe elevi să dăruiască de la inimă la inimă, să-i convingem şi pe ei să fie alături de semenii lor şi să fie alături de cei în suferinţă. Acţiunile au fost organizate cu ocazia sărbătorilor pascale”, spun organizatorii.


Intră acum și în grupul de