Controale la Verești pentru prevenirea pestei porcine africane. Polițiștii au aplicat amenzi de peste 6.000 lei, majoritatea pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid


Intră acum și în grupul de

În cursul dimineții de 25 aprilie, în localitatea suceveană Verești au avut loc numeroase controale pentru prevenirea pestei porcine africane, combaterea transportului şi comertului ilicit cu suine sau produse de origine animală, produse agricole şi produse de proveniență extracomunitară.

Echipa de control – polițiști, jandarmi, medici veterinari ai DSVSA Suceava – au efectuat verificări la șapte societăți comerciale din localitate și la 49 de vehicule ce transportau porci vii.

Astfel, au fost aplicate 18 amenzi, în valoare totală de 6.205 lei. Din acestea, 11 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid și doar una pentru încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Restul de cinci amenzi au fost aplicate pentru alte abateri.

În ceea ce privește încălcarea normelor sanitare veterinare, este vorba despre un bărbat din Cajvana care transporta zece porci în vederea comercializării în piața Verești. În urma controlului s-a constatat că șoferul nu deține documente sanitar-veterinare. Bărbatul s-a ales cu o amendă de 1.200 lei.


Intră acum și în grupul de