Sînziana Râșca și Alin Opincaru sunt susținuți de încă 12 ONG-uri sucevene să reprezinte societatea civilă în comisia ce va stabili tema de proiect pentru modernizarea Parcului Șipote


Intră acum și în grupul de

Reprezentanții a 12 organizații din societatea civilă au participat la nominalizarea a mai multor candidați pentru Comisia Tehnică desemnată să elaboreze tema de proiectare pentru proiectul “Zona de agrement Parcul Șipote”, a anunțat în data de 26 aprilie Asociația Institutul Bucovina.

Potrivit sursei citate, votul organizat online de către membrii societății civile sucevene a reunit părerile unui număr de peste 2.500 cetățeni și a condus la selectarea a două persoane: Sînziana Râșca și Alin Opincaru.

„Cei doi au fost desemnați ca mesageri ai societății civile în cadrul Comisiei Tehnice pentru realizarea temei de proiectare în baza a mai mult de 1.000 de voturi/persoană primite de către fiecare dintre cei doi nominalizați”, se arată în comunicat.

Sînziana Râșca, președinte alumni în Organizația Națională Cercetașii României – filiala “Ținutul Fagilor”, Suceava (2008-2015) și arhitect, are o vastă expertiză în designul sustenabil și planificarea urbană, în care una dintre marile priorități o reprezintă transportul public.

Alin Opincaru, membru activ al Asociației Clubul Sportiv “Select” Suceava, lucrează de peste 17 ani cu persoanele cu dizabilități, iar de mai bine de 10, se implică în competiții sportive și practică ciclismul. Următorii candidați pe listă, în topul preferințelor sucevenilor, au fost Andrei Bacoș, implicat constant în acțiuni voluntare și Camelia Iordache, președinte de onoare al Asociației “Salvați Copiii” Suceava.

„Membrii societății civile sucevene din cele 12 ONG-uri susțin desemnarea Sînzianei Râșca și a lui Alin Opincaru ca mesageri ai Societății Civile în cadrul Comisiei Tehnice pentru realizarea temei de proiectare, pentru dezvoltarea sustenabilă și modernă a acestei zone, o dezvoltare care să respecte toate standardele calitative și reglementările legislative necesare”, transmite Asociaţia Institutul Bucovina.

Cele 12 organizații sunt: Centrul de Diagnoză Comunitară Suceava, Asociația Multicare Suceava, Asociația KULT-ART, Asociația Institutul Pentru Parteneriat Social Bucovina, Clubul Eco-montan Origini Verzi Suceava, Asociația Mamele Citesc, Asociația de Dezvoltare Economică și Regională ADER, Asociația de Geografie Aplicată GEOCONCEPT, Asociația de Inițiativă Democratică și Ecologică – Eudemos, Coaliția Oxigen pentru România, Asociația Creativities și Fundația Județeană pentru Tineret Suceava.

Institutul Bucovina mai susține că prin prezența Sînzianei Râșca și lui Alin Opincaru, „nevoile și opiniile sucevenilor vor fi reprezentate în dialogul cu autoritățile competente în amenajarea viitoare a acestei zone centrale a Sucevei”.

Totodată, Asociația i-a invitat pe suceveni să se expună privind felul în care doresc să arate Parcul Șipote, prin completarea unui scurt chestionar.

Datele Asociației arată că în primele trei zile, 1.000 suceveni au completat deja chestionarul. De menționat că rezultatele sunt înregistrate cu IP unic, ceea ce exclude fraudarea lor. Unele răspunsuri pot fi văzute aici.

Reamintim că săptămâna trecută, primarul Sucevei, Ion Lungu, spunea că Alin Opincaru este contestat ca reprezentant al societății civile în Comisia tehnică pentru Parcul Șipote și a oferit ONG-urilor care reprezintă „cu adevărat” societatea civilă o sală unde să-și desemneze reprezentanții.


Citiți și:


Intră acum și în grupul de