Un posibil transport ilegal de peste 36 mc de materiale lemnose, oprit la Pojorâta. Verificările continuă


Intră acum și în grupul de

Poliție Rurală din Pojorâta a identificat un posibil transport ilegal de materiale lemnoase. Astfel, în seara de 26 aprilie, polițiștii au oprit un ansamblu rutier condus de către un bărbat (31 ani) din comuna Fundu Moldovei pe DN 175.

Verificările polițiștilor prin aplicația SUMAL CONTROL au arătat că transportul era efectuat în baza a două avize, respectiv pentru cantitatea de 18,38 mc (camionul) și 17,98 mc (remorca).

Foto simbol

Deși transportul părea aparent legal, polițiștii au observat diferențe între fotografiile din aplicația menționată și încărcătura reală. Mai exact, în imagini apăreau două picioare de bușteni de diferite lungimi și diametre încărcate atât pe autocamion cât și pe remorcă. În realitate însă, în vehicul era un singur picior.

În aceste condiții, polițiștii au apelat la eșaloanele superioare, adică la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava.

Reprezentanții Biroului au decis reținerea transportului în vederea stabiliri provenienței materialelor lemnoase.

Drept urmare, ansamblu de vehicule a fost sigilat de către tehnicianul criminalist din cadrul Poliției Câmpulung Moldovenesc și predat în custodie angajatului OS Pojorâta.

În prezent se efectuează verificări suplimentare.


Intră acum și în grupul de