Sediul Sectorului Poliției de Frontieră Vicov din județul Suceava va fi reabilitat în cadrul unui proiect cu fonduri europene


Intră acum și în grupul de

Reprezentanții Poliției de Frontieră române și celei ucrainene au semnat astăzi, 27 aprilie, un proiect cu fonduri europene în cadrul căreia vor fi reabilitate și modernizate Sediul Sectorului Poliției de Frontieră Vicov precum și Sediul Sectorului Cheprepivka din regiunea Cernăuți.

Proiectul „REUP – Reabilitarea și modernizarea infrastructurii poliției de frontieră în vederea consolidării activităților comune pentru cooperarea poliției la frontiera RO-UA” este derulat de Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontieră Sighetu Marmației, din care face parte și STPF Suceava.

Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi co-finanţat de statele participante în program.        

Obiectivul general al proiectului constă în reabilitarea și modernizarea infrastructurii poliției de frontieră în vederea consolidării activităților comune pentru cooperarea poliției la frontieră.

Proiectul are doi parteneri, ITPF Sighetu Marmației și Detașamentul de Grăniceri Cernăuți și se va desfășura în perioada 26.03.2021 – 25.03.2023, cu o durată de implementare de 24 de luni.    

În cadrul acestuia vor fi reabilitate și modernizate Sediul Sectorului Poliției de Frontieră Vicov precum și Sediul Sectorului Cheprepivka, din cadrul Detașamentului de Grăniceri Cernăuți, Ucraina.

Totodată, 270 de polițiști de frontieră vor participa la întâlniri operaționale comune și 5.000 de cetățeni din zona Vicovu de Sus și Cheprepivka vor fi informați despre activitățile comune române și ucrainene desfășurate în domeniul prevenirii și combaterii infracțiunilor transfrontaliere.

Valoarea totală a proiectului care face obiectul finanțării nerambursabile este 2.340.566,23 euro, din care: 1.300.000 euro reprezintă contribuția UE și 1.040.566,23 euro este cofinanțarea beneficiarului.


Intră acum și în grupul de