Profesorii suceveni nu se vor bucura de drepturile salariale castigate in instanta


Intră acum și în grupul de

Managerii şi contabilii mai multor colegii, grupuri şcolare şi şcoli generale sunt convocaţi luni, la Inspectoratul Şcolar Suceava pentru a discuta pe marginea drepturilor salariale câştigate în instanţă de angajaţii din învăţământul sucevean, care presupun acordarea unei majorări salariale cu 33% a salariului. Sindicaliştii suceveni susţin că directorii au fost convocaţi pentru a li se comunica faptul că aceşti bani nu vor ajunge în buzunarele profesorilor.

Potrivit lui Gheorghe Şorodoc, liderul Sindicatului “Bucovina” Rădăuţi directorii au fost convocaţi să li se comunice că nu li se dau banii. Acesta precizează că din cei 2.635 membri, din 25 de localităţi, ar mai avea de primit aceste drepturi câştigate în baza unor hotărâri judecătoreşti peste 300 de cadre didactice, restul primind deja banii.

Lista convocărilor cuprinde numai câteva colegii, grupuri şcolare şi mai multe şcoli generale în care îşi desfăşoară activitatea angajaţii care au acţionat în instanţă şi au câştigat mărirea salariului cu 33% pe o anumită perioadă de timp.

În urmă cu o lună de zile sindicatele din învăţământ din toată ţara şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la refuzul Ministerului de resort de a plăti drepturile câştigate în instanţă de profesorii din toate judeţele. În ceea ce priveşte situaţia dascălilor suceveni, conform informaţiilor oferite de liderii de sindicat, angajaţi din 181 de unităţi de învăţământ au de recuperat sume reprezentând drepturi salariale câştigate în instanţă.

Liderul Sindicatului Judeţean din Învăţământ „Spiru Haret Suceava, Constantin Cernica spune că sunt mari probleme cu diferenţele salariale dintre luna ianuarie, faţă de decembrie, februarie faţă de ianuarie şi aşa mai departe, plus că mai sunt şi hotărârile judecătoreşti care nu au fost aplicate.

Potrivit liderului, sindicatul are două hotărâri judecătoreşti care nu au fost puse în practică. „Sindicatul nostru cuprinde 178 şcoli cu personalitate juridică, deci sumele sunt mari. Urmează să dăm în judecată şcolile şi chiar Inspectoratul Şcolar, pentru unităţile conexe, pentru a recupera sumele restante”, a subliniat Constantin Cernica.


Intră acum și în grupul de