Sucevenii ar putea fi obligati sa-si plateasca serviciile medicale din policlinici

Sucevenii care au nevoie de un medic dermatolog, oftalmolog sau orelist ar putea fi nevoiţi să achite o parte din banii pentru consumabile sau pentru unele investigaţii. Bolnavii vor veni cu bani de acasă pentru a-şi plăti serviciile medicale din policlinici. Practic, din cauză că medicii specialişti vor primi de la Casa de Asigurări de Sănătate doar bani pentru consultaţii, restul costurilor ar putea fi plătite din buzunarul pacienţilor.

În special, bolnavii care au nevoie de un medic dermatolog, oftalmolog sau orelist ar putea fi nevoiţi să achite o parte din banii pentru consumabile sau pentru unele investigaţii.

Medicii specialişti suceveni susţin că din cauză că nu le mai sunt decontate unele proceduri, veniturile cabinetului vor scădea cu până la 50 la sută, în cazul anumitor specialităţi.

„Ca să nu dea faliment, probabil cabinetele medicale vor introduce plăţi la serviciile medicale care înainte erau trecute ca fiind plătite de Casa de Asigurări. În general specialităţile chirurgicale sau acele specialităţi pentru care se făceau mici acte chirurgicale”, a spus un medic orelist.