Istoria UE, Constitutia si Drepturile omului ar putea fi studiate in scolile din Romania


Intră acum și în grupul de

În cadrul unui seminar organizat marţi în Parlamentul European privind instituţiile europene, eurodeputatul PDL de Suceava, Petru Luhan, a vorbit despre necesitatea introducerii ca materie în şcolile din România, a studiului istoriei Uniunii Europene, a Constituţiei şi a drepturilor omului. El a arătat că a discutat această propunere atât în cadrul partidului, cât şi cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, întrucât s-a constatat că majoritatea românilor nu cunosc îndeajuns rolul şi funcţionarea instituţiilor europene, menţionând însă că şi în alte ţări membre ale Uniunii Europene, gradul de cunoaştere al acestor instituţii este scăzut. „Când un cetăţean străin doreşte să obţină cetăţenia română i se cere să cunoască prevederile Constituţiei, dar cetăţenii români nu cunosc în totalitate prevederile constituţionale”, a spus Luhan.

În opinia sa, este foarte important ca cetăţenii români să cunoască rolul şi funcţionarea instituţiilor europene şi mai ales oportunităţile de atragere a fondurilor europene pentru diverse proiecte.

În cadrul aceluiaşi seminar, la care au participat printre alţii, parlamentari PDL de Suceava, prefectul de Suceava, Sorin Popescu, dar şi oameni de afaceri şi reprezentanţi ai unor instituţii publice din judeţul Suceava, europarlamentarul PDL Cristian Preda, a explicat rolul Parlamentului European, modul în care se legiferează şi modul în care lucrează comisiile din PE.


Intră acum și în grupul de